اپراتورهای همراه اول و ایرانسل این قابلیت را در اختیار کاربران قرار میدهند که موقعیت گوشی خود را ردیابی کنند. این قابلیت زمانی کاربرد دارد که شما گوشی خود را گم کرده باشید یا گوشی شما به سرقت رفته باشد. در ادامه این مطلب میخواهیم به آموزش ردیابی گوشی سرقت شده توسط همراه اول و ایرانسل بپردازیم. با رز ایران همراه باشید.
آمار دزدیده شده یا همان سرقت گوشی های موبایل طی چند وقت اخیر و به لطف پیاده سازی طرح رجیستری به شدت کاهش یافته، چون این طرح عملا سبب شده تا گوشی های دزدی و سرقتی توسط سارق یا اشخاص ثالث قابل استفاده نباشد . اما با این حال آمار سرقت گوشی های موبایل به صفر نرسیده و این امکان وجود دارد که گوشی شما توسط اشخاص سودجو به سرقت برود!
اما سوال اینجاست که اگر گوشی موبایل ما بنا به هر دلیل به سرقت رفت، چطور قادر به پیگیری آن خواهیم بود؟
کارآمدترین روشی که میتوانید در این شرایط از آن استفاده کنید پیگیری قانونی و ثبت درخواست ردیابی گوشی محسوب میشود. اگر این کار را انجام دهید از شما خواسته میشود تا گزارش ردیابی از سوی اپراتور های ایرانسل و همراه ارائه کنید.
خوشبختانه برای انجام این کار کافیست از سرویس سادهای که ایرانسل و همراه اول برای ردیابی گوشی سرقت شده ارائه کردهاند استفاده نمایید. دو اپراتور مذکور بستری بسیار ساده را برای فعالسازی این قابلیت در اختیار کاربران قرار میدهند که حتی برای فعالسازی آن نیازی به مراجعه حضوری کاربر وجود ندارد. برای استفاده از این قابلیت حتما باید کد IMEI گوشی سرقت شده خود را داشته باشید که بر روی جعبه آن هم نوشته شده است. در ادامه این مطلب میخواهیم به آموزش نحوه ردیابی گوشی سرقت شده توسط همراه اول ،ایرانسل و ردیابی گوشی از طریق سامانه کشوری همیاب24 بپردازیم.
فعال سازی ردیابی گوشی سرقت شده در سامانه کشوری همیاب24
سامانه همیاب ۲۴ با حمایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و با همکاری اصناف و کلانتری های سراسر کشور، در خصوص تسهیل و تسریع فرآیند ردیابی، بستری مناسب فراهم کرده است.
جهت فعال شدن فرآیند ردیابی گوشی سرقتی یا گم شده، شماره IMEI گوشی را در سامانه کشوری همیاب۲۴ ثبت نمایید. از این طریق علاوه بر ردیابی گوشی شما در اپراتورهای مخابراتی، با اطلاع رسانی کشوری از خرید و فروش و خارج شدن گوشی از مرزهای کشور جلوگیری می شود، بین تمام کالاهای پیدا شده سراسر کشور، کلانتری ها و بازرسی های مرزی جستجو شده و به شما اطلاع داده می شود.
ویژگی دیگر همیاب۲۴ امکان استعلام همزمان طرح رجیستری و سرقتی گوشی می باشد. در هنگام خرید کالای دیجیتال، تنها با یک استعلام شما می توانید علاوه بر اطلاع از سرقتی نبودن گوشی، از رجیستر بودن آن نیز اطمینان حاصل کنید و ناخواسته مرتکب جرم خرید یک گوشی سرقتی نشوید.
فعالسازی ردیابی گوشی سرقت شده در ایرانسل
مشترکین اپراتور ایرانسل به منظور فعالسازی قابلیت ردیابی گوشی سرقت شده خود کافیست با در اختیار داشتن کد IMEI گوشی مراحل زیر را طی کنند:
- از بخش شماره گیر گوشی کد #6101* را شماره گیری کنید.
- با ارسال عدد 1 با قوانین و ضوابط ردیابی گوشی سرقت شده توسط اپراتور ایرانسل موافقت کنید.
- با ارسال عدد 1 هزینه 100 تومانی ردیابی گوشی سرقت شده توسط ایرانسل را بپذیرید و اجازه دهید این هزینه از حساب شما کسر شود.
- اگر اپراتور فعال در گوشی سرقتی شما ایرانسل است، عدد 1 را ارسال کنید. اگر اپراتور فعال در گوشی سرقت شده شما اپراتور دیگری است، عدد 2 را ارسال نمایید.
- کد IMEI گوشی را تایپ و ارسال کنید. این کد شامل 15 رقم میشود.
بدین ردیابی گوشی سرقت شده در اپراتور ایرانسل فعال میشود. ایرانسل عموما ظرف 48 ساعت بررسی های لازم را انجام داده و نتیجه را ارائه خواهد کرد. نتیجه از طریق پیامک به شمارهای که با آن درخواست ردیابی گوشی سرقت شده را ثبت کردهاید اعلام میشود. در صورتی که طبق گزارش ایرانسل، گوشی شما قابل ردیابی نبود باید 5 روز صبر کنید و سپس دوباره قادر به ثبت درخواست ردیابی گوشی سرقت شده میشوید. بنابراین میتوانید درخواست خویش را مجددا ثبت نمایید.
فعالسازی ردیابی گوشی سرقت شده در همراه اول
همراه اول هم دقیقا مثل ایرانسل سرویس ردیابی گوشی سرقت شده را ارائه میکند. برای استفاده از سرویس این اپراتور هم باید حتما کد IMEI گوشی سرقتی خود را داشته باشید. به منظور فعالسازی این سرویس در همراه اول به شرح زیر عمل نمایید:
- کد #سریال گوشی سرقت شده*۲۱۴۱*۱۰* را با یکی از خطوط همراه اول شماره گیری کنید.
به همین سادگی قابلیت ردیابی گوشی سرقت شده فعال میشود. همراه اول عموما بعد از 10 روز گزارش و نتیجه نهایی خود را ارائه خواهد کرد. نتیجه نهایی از طریق پیامک به شمارهای که با آن درخواست ردیابی ارسال کرده و کد فوق را شمارهگیری کرده بودید ارسال میشود. اگر بنا به هر دلیل تمایل داشتید که سرویس مورد نظر را غیر فعال کنید کافیست کد زیر را شمارهگیری نمایید:
- کد غیر فعال سازی سرویس ردیابی گوشی در همراه اول: #۲۱۴۱*۱۰*
چنانچه بعد از 10 روز پیامی مبنی بر ناموفق بودن ردیابی گوشی توسط اپراتور همراه اول دریافت کردید، میتوانید مجددا درخواست ردیابی را به صورت رایگان ثبت کنید.
سایر روش های ردیابی و پیگیری گوشی سرقت شده
اما تصور کنید بنا به هر دلیل نمیخواهید از سرویس ردیابی گوشی های سرقت شده اپراتورهای همراه اول یا ایرانسل برای ردیابی گوشی خود استفاده نمایید. در این شرایط تکلیف چیست؟ خوشبختانه تحت شرایط خاص میتوانید از روش های دیگری هم برای پیگیری گوشی سرقت شده خودتان استفاده کنید که در ادامه برخی از بهترین این روش ها را برایتان شرح خواهیم داد:
- با گوشی خود تماس بگیرید: همیشه گم شدن گوشی به معنای به سرقت رفتن آن نیست! ممکن است در برخی شرایط شما گوشی خود را در اثر سهل انگاری در مکانی جا گذاشته باشید و از شانس خوبتان فردی با شخصیت گوشی شما را پیدا کرده باشد اما چون قفل نمایشگر آن را بلد نیست نتواند با شما ارتباط برقرار کند. در این شرایط با برقراری یک تماس ساده با گوشی خود قادر خواهید بود که با فرد مورد نظر ارتباط برقرار کرده و احتمالا گوشی خود را بدون دردسر تحویل بگیرید. بنابراین همیشه در اولین قدم با گوشی خود تماس بگیرید.
- ردیابی گوشی با GPS: اگر اینترنت سیم کارت گوشی شما و قابلیت GPS در آن فعال باشد میتوانید با استفاده از این دو ویژگی و البته فعال بودن قابلیت Find My iPhone در آیفون ها یا Android Device Manager در گوشی های اندرویدی نسبت به پیگیری گوشی سرقت شده خویش وارد عمل شوید. با استفاده از دو ویژگی که نام بردیم شما میتوانید موقعیت مکانی تقریبی گوشی خود را روی نقشه پیگیری کنید.
توضیحات استفاده از این روش ها در انتهای همین مقاله ذکر میگردد .
دو روش فوق بهترین و اصلی ترین روش هایی هستند که میتوانید از آن ها برای ردیابی و پیگیری گوشی سرقت شده یا گم شده خودتان استفاده کنید. اگر به روش های فوق دسترسی نداشتید، مجبور خواهید شد که از روش های قانونی و ثبت شکایت برای ردیابی گوشی خودتان استفاده کنید. اما اگر قابلیت Android Device Manager یا Find My iPhone در گوشی شما فعال باشد، علاوه بر ردیابی دستگاه میتوانید کارهای دیگری هم انجام دهید. برای مثال میتوانید از راه دور بر روی نمایشگر دستگاه پیغامی ارسال کنید یا زنگ آن را به صدا در آورید و حتی اطلاعات گوشی را به طور کامل حذف کنید. اما در نظر داشته باشید که در این حالت حتما باید گوشی شما از اینترنت سیم کارت بهرهمند بوده و قابلیت GPS هم در آن فعال باشد.
برای پیشگیری از بروز مشکلاتی مثل دزدیده شدن گوشی و ایجاد امکان ردیابی آن چه کنیم؟
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین سعی کنید قبل از اینکه گوشی شما به سرقت برود و با این مشکل مواجه شوید خود را کاملا آماده کنید. بدین منظور حتما توصیه های زیر را جدی بگیرید:
- سریعا گوشی خود را رجیستر کنید: حتما بعد از خرید یک گوشی در سریع ترین زمان ممکن آن را در سامانه همتا ثبت و به نام خودتان رجیستر کنید. همانطور که قبلا گفتیم در این شرایط سارق قادر نخواهد بود که مالکیت گوشی را تغییر دهد و با سیم کارت دیگری از آن استفاده کند.
- حتما قفل نمایشگر دستگاه را فعال کنید: برای اینکه سارق نتواند به محتوای گوشی شما دسترسی پیدا کند، حتما یک قفل صفحه نمایش را برای آن در نظر بگیرید. این قفل میتواند به صورت الگو، عدد یا حتی قفل های بایومتریک (اسکنر انگشت یا اسکنر چهره و چشم) باشد. استفاده از این قفل ها منجر میشوند تا اطلاعات شما به راحتی توسط سارق قابل دزدیده شدن نباشند.
- روی قفل صفحه نمایش گوشی پیغام بگذارید: در گوشی های اندرویدی قابلیتی وجود دارد که به موجب آن میتوانید یک پیغام را روی لاک اسکرین دستگاه ضمیمه کنید. توصیه میکنیم همیشه یک پیغام با ارائه شماره تماس ثانویه خودتان در این بخش ضمیمه کنید تا اگر فردی گوشی شما را پیدا کرد بتواند با آن شماره تماس بگیرید و با شما ارتباط برقرار کند.
- قابلیت Find My iPhone یا Android Device Manager را فعال کنید: حتما قابلیت هایی همچون Find My iPhone را در آیفون های اپل یا Android Device Manager را در گوشی های اندرویدی فعال کنید. بدین صورت قادر خواهید بود که نسبت به ردیابی یا پیگیری گوشی سرقت شدهتان وارد عمل شوید. فراموش نکنید که همیشه موبایل دیتا و قابلیت GPS گوشی خود را هم فعال باقی بگذارید.
- حتما یک جیمیل یا اپل آیدی را در گوشی فعال کنید: فعال کردن جیمیل یا اپل آیدی منجر میشوند تا بتوانید از قابلیت های Find My iPhone و Android Device Manager استفاده کنید، بنابراین عملا با فعال سازی دو قابلیت مذکور باید جیمیل یا اپل آیدی در گوشی شما فعال باشد. اما فعالسازی این دو مسئله یک نقطه امنیتی دیگر را هم به وجود میآورد. برای مثال آیفونی که به اپل آیدی خاصی متصل باشد بعد از ریست کردن و ریستور اطلاعات از کاربر میخواهد تا مشخصات اپل آیدی را وارد کند و اگر وی به مشخصات اپل آیدی دسترسی نداشته باشید با صفحه Activation Lock مواجه خواهد شد و قادر به فعالسازی گوشی نخواهد بود. روند مشابه در اندروید هم وجود دارد.
با استفاده از روش های فوق قادر خواهید بود که امنیت گوشی خود را افزایش دهید و در شرایطی مثل به سرقت رفتن دستگاه راه حل های خوبی را پیش روی خود داشته باشید.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مطلب به معرفی بهترین روش های پیگیری گوشی سرقت شده پرداختیم. امیدوار هستیم که بتوانید با استفاده از روش های مذکور گوشی سرقت یا دزدیده شده خود را پیگیری کنید. فراموش نکنید که با روی کار آمدن طرح رجیستری موبایل خیلی راحت با پیگیری از طریق مراجع قانونی میتوانید گوشی دزدیده شده خود را ردیابی نمایید.
============
آموزش فعالسازی Android Device Manager و نحوه استفاده از آن
در دستگاه های آندروئیدی جدید این تنظیمات در دل خود تنظیمات اصلی گوشی نهفته ست
شاید تاکنون چندین و چند بار نام قابلیت Android Device Manager را شنیده باشید اما بنا به دلایل خاصی هنوز با کاربردهای این قابلیت آشنایی کامل نداشته باشید. قابلیت Android Device Manager یک ویژگی خاص در سیستم عامل اندروید است که استفاده از آن میتواند در شرایط خاصی نظیر گم شدن دستگاه یا دزدیده شدن آن ناجی شما باشد. این قابلیت از طریق اتصال GPS محل دقیق گوشی شما را نمایش میدهد. همچنین Android Device Manager این قابلیت را دارد که گوشی هوشمند شما را از راه دور قفل کرده، اطلاعت آن را پاکسازی نموده و یا حتی زنگ هشداری را توسط دستگاه به صدا در آورد. اما چگونه میتوانیم Android Device Manager را در گوشی هوشمندمان فعال کرده و از قابلیتهای امنیتی آن استفاده کنیم؟
فعالسازی و استفاده از قابلیت Android Device Manager در گوشیهای اندرویدی به سادگی امکانپذیر است. باید دقت داشت که برای استفاده و فعال بودن این قابلیت حتما باید گوشی هوشمند شما از سرویس GPS فعال و شبکه اتصالی اینترنت نظیر موبایل دیتا سیمکارت بهرهمند باشد. در غیر این صورت امکان کنترل از راه دور دستگاه وجود نخواهد داشت. همچنین به منظور استفاده از این سرویس و قابلیتهای آن باید یک حساب کاربری گوگل در تبلت یا گوشی اندروید شما وارد شده و در حین استفاده باشد. در ادامه به شرح نحوه فعالسازی قابلیت Android Device Manager در دستگاههای اندرویدی میپردازیم.
آموزش فعالسازی Android Device Manager و نحوه استفاده از آن
قدم اول: ورود به بخش تنظیمات گوگل
در مرحله اول باید وارد بخش تنظیمات گوگل یا همان Google Settings گوشی هوشمند اندرویدی خود شوید. این بخش با آیکونی شبیه به یک چرخ دنده و همراه با حرف G در منوی اصلی اپلیکیشنهای سیستم عامل اندروید موجود است. دقت کنید که این گزینه با بخش Settings اصلی دستگاه تفاوت دارد.
قدم دوم: مراجعه به تنظیمات امنیتی یا Security
پس از ورود به تنظیمات گوگل دستگاه خود، باید در لیست ارائه شده گزینه با عنوان Security را انتخاب کنید تا وارد تنظیمات امنیتی دستگاه شوید. این گزینه عموما در بخش انتهایی لیست مورد نظر قرار داد.
قدم سوم: فعالسازی قابلیت Android Device Manager
واژه AMD در واقع مخفف همان عبارت Android Device Manager است. پس از ورود به بخش Security دستگاه اندرویدی خود، زیرمجموعهای با عنوان Android Device Manager را مشاهده خواهید کرد. در این بخش دو قابلیت تعریف شده است که باید تیکهای مربوط به آن را زده و این دو ویژگی را فعال کنید. اولین گزینه موجود مربوط به نمایش داده محل دستگاه از طریق سرویس GPS بوده و گزینه دوم مربوط به امکان قفل کردن و پاکسازی اطلاعات دستگاه از راه دور میشود. بنابراین تیک هر دو گزینه را بزنید. (البته این موضوع را خاطر نشان کنیم که شما همچنین میتوانید برنامه Android Device Manager را نیز نصب کنید و این قابلیت را از طریق نصب کردن این برنامه و وارد کردن اکانت جیمیل در آن، فعال کنید. برای دانلود برنامه Android Device Manager – اندروید دیوایس منیجر میتوانید از باکس دانلود پایین همین مطلب استفاده نمایید).
قدم چهارم: مراجعه به سایت ADM
حال از طریق مرورگر کامپیوتر خود وارد آدرس سایت ADM شوید. در این شرایط لازم است که با استفاده از حساب کاربری گوگلی که آن را در گوشی هوشمند مورد نظرتان وارد کردهاید، وارد سایت Android Device Manager نیز شوید.
قدم پنجم: وارد شدن به حساب کاربری گوگل
همانطور که اشاره داشتیم در این مرحله باید از طریق کامپیوترتان وارد همان حساب کاربری گوگلی شوید که گوشی هوشمند شما از آن استفاده میکند. دقت داشته باشید که اگر در گوشی هوشمندتان از حساب کاربری گوگل استفاده نکنید، قابلیت Android Device manager قابل استفاده نخواهد بود. بنابراین مشخصات حساب کاربری گوگل خود را وارد کنید.
قدم ششم: گزینههای موجود و طریقه استفاده از قابلیتهای Android Device Manager
پس از وارد کردن حساب کاربری گوگل خود، اطلاعات مربوط به دستگاه هوشمند اندرویدی که از آن استفاده میکنید نمایش داده میشود. در این قسمت گزینههایی با عنوان Ring، Lock و Erase موجود است. نام دستگاه و محل دقیق آن نیز توسط سرویس GPS و سایر سرویسهای مشابه نمایش داده خواهد شد. البته این امر تنها در شرایطی امکانپذیر است که قابلیت مکانیابی دستگاه فعال باشد.
- گزینه Ring: با انتخاب این گزینه گوشی هوشمند شما زنگ میخورد. به بیان دیگر شما از راه دور دستور زنگ خوردن گوشی خود را ارسال میکنید. این زنگ تا مدت زمان 5 دقیقه ادامه پیدا میکند. چنانچه فرد موردی گوشی شما را پیدا کرده باشد با فشردن دکمه پاور (Power) آن میتواند زنگ دستگاه را غیرفعال کند.
- گزینه Lock: با استفاده از این گزینه میتوانید رمز عبور دستگاه خود را تغییر دهید. تصور کنید که گوشی هوشمند شما رمز عبوری نداشته و آن را گم کردهاید. در این شرایط استفاده از این قابلیت میتواند فوقالعاده کاربردی باشد. همچنین با انتخاب این گزینه شما میتوانید یک پیغام و شماره تماس را نیز بر روی نمایشگر دستگاه به تصویر بکشید تا بدین صورت با فرد یابنده گوشی خود ارتباط برقرار نمایید.
- گزینه Erase: با انتخاب این گزینه دستگاه هوشمندتان فکتوری ریست (Factory Reset) شده و تمام اطلاعات آن حذف میشود. این گزینه در شرایطی کارایی دارد که فایلهای حیاتی را در دستگاه هوشمند اندرویدیتان ذخیره کرده باشید و به هیچ وجه تمایل نداشته باشید که فرد دیگری به این فایلها دسترسی پیدا کند.
قدم هفتم: مشخص کردن محل جغرافیایی دستگاه
با انتخاب آیکون و گزینهای که در تصور زیر مشاهده میکنید، جستجوی لازم به منظور یافتن محل دقیق و آنی گوشی هوشمندتان آغاز میشود. دقت داشته باشید که این امر و مکانیابی دستگاه تنها در شرایطی امکانپذیر است که قابلیت مکانیابی و GPS گوشی فعال باشد. در غیر این صورت امکان استفاده از این سرویس وجود ندارد. دقت عملکرد این گزینه هم رابطه مستقیمی با دستگاه هوشمندتان دارد. برخی از گوشیهای هوشمند از سرویسهای پیشرفته GPS پشتیبانی میکنند و طی این جستجو محل دقیقتری را نمایش میدهند. در سمت مقابل برخی دیگر از گوشیهای هوشمند دقت بالایی نداشته و مساحتی با شعاع 1000 کیلومتر و یا حتی بیشتر را به عنوان محل قرارگیری دستگاهتان نمایش میدهند.
نام Android Device Manager قیمت رایگان سیستم عامل اندروید سازنده Google Inc
==============
آموزش فعال کردن و استفاده از Find My iPhone آیفون و آیپد
قابلیت Find My iPhone یک ویژگی امنیتی در سیستم عامل iOS است که به موجب آن کاربران میتوانند ضمن ردیابی آیفون، آیپد، مک بوک یا حتی ایرپادهای خود کارهایی از قبیل پاک کردن اطلاعات دستگاه، فعال سازی حالت دزدیده شدن (Lost Mode) و غیره را انجام دهند. در این مقاله قصد داریم به آموزش فعال کردن و استفاده از Find My iPhone آیفون و آیپد بپردازیم. با رزایران همراه باشید.
مقدمهای در رابطه با فعال کردن و استفاده از Find My iPhone
قابلیت Find My iPhone یک ویژگی امنیتی در سیستم عامل iOS است که به موجب آن کاربران میتوانند محصولات برند اپل را ردیابی و حتی به صورت از راه دور اطلاعات آن ها را حذف نموده یا دستگاه را به حالت دزدیده شده (Stolen Mode) منتقل کنند. اما چگونه قابلیت Find My iPhone را در آیفون یا آیپدمان فعال و از آن استفاده کنیم؟
آموزش نحوه فعال کردن Find My iPhone
فعال کردن قابلیت Find My iPhone بسیار ساده است و به هیچ عنوان پیچیدگی خاصی ندارد. تنها مسئلهای که باید از آن آگاه باشید این است که برای فعال کردن و استفاده از Find My iPhone میبایست یک اپل آیدی در آیفون یا آیپدتان لاگین شده باشد. سپس مراحل زیر را طی کنید:
- وارد بخش Settings شوید.
- اپل آیدی (Apple ID) خودتان را لمس کنید.
- گزینه iCloud را انتخاب نمایید.
- در لیست به سمت پایین حرکت و گزینه Find My iPhone را انتخاب کنید.
- اسلایدر موجود در کنار این گزینه را لمس کنید تا فعال شود.
به همین سادگی فعال سازی Find My iPhone در آیفون یا آیپد شما انجام شده است. حالا نوبت به استفاده از Find My iPhone میرسد.
نحوه استفاده از Find My iPhone از طریق مرورگر (کامپیوتر و گوشی)
تصور کنید که از طریق مرورگر کامپیوتر ویندوزی، مک بوک یا گوشی خودتان میخواهید با تکیه بر قابلیت Find My iPhone آیفون یا آیپدتان را ردیابی کنید. بدین منظور کافیست به شرح زیر عمل نمایید:
- مرورگر کامپیوتر یا گوشی خود را باز کنید.
- به سایت iCloud.com مراجعه کنید.
- مشخصات اکانت آیکلود خود را وارد و لاگین شوید.
- در منوی اصلی گزینه Find iPhone را انتخاب کنید.
- اگر پنجره پاپ آپی نمایان شد، اپل آیدی و رمز عبور آن را وارد کنید.
- گزینه All Devices را در بالای صفحه انتخاب کنید.
- در لیست ارائه شده، آیفون یا آیپد مورد نظرتان را انتخاب کنید.
- مشاهده خواهید کرد که موقعیت مکانی آیفون یا آیپدتان بر روی نقشه نمایش داده میشود.
بعد از اینکه با استفاده از Find My iPhone آیفون یا آیپدتان را ردیابی کردید، سه گزینه برایتان قابل انتخاب خواهند بود که عملکرد هر یک از آن ها به شرح زیر است:
- گزینه Play Sound: با انتخاب این گزینه دستور پخش هشدار در آیفون یا آیپدتان صادر میشود. جالب است بدانید که حتی اگر گوشی در حالت سایلنت یا ویبره قرار داشته باشد هم هشدار صوتی مورد نظر توسط آن ارائه میشود. این گزینه بیشتر در شرایطی کاربر دارد که شما آیفون یا آیپدتان را در خانه گم کرده باشید و بخواهید با ردیابی صدای آن مکانش را مشخص کنید.
- گزینه Lost Mode: با انتخاب این گزینه از شما خواسته میشود تا یک شماره تماس را وارد کنید. این شماره تماس بر روی نمایشگر آیفون یا آیپدی که گم کردهاید به تصویر کشیده میشود، بنابراین فردی که آن را پیدا کرده است بدین صورت میتواند با شما ارتباط برقرار کند. علاوه بر نمایش شماره تماس شما، یک صدای هشدار هم توسط گوشی ساطع میشود که منجر به جلب توجه افراد خواهد شد.
- گزینه Erase: از این گزینه فقط در شرایطی استفاده کنید که مطمئن هستید آیفون یا آیپدتان توسط فرد سودجویی دزدیده شده و وی ممکن است به اطلاعات شخصی شما دست پیدا کنید. با انتخاب این گزینه آیفون یا آیپدتان به صورت از راه دور ریست شده و تمام اطلاعاتش حذف میشوند.
بنابراین به این صورت استفاده از Find My iPhone از طریق مرورگر کامپیوتر یا گوشی امکانپذیر است. اما علاوه بر مرورگر، میتوانید از اپلیکیشن اختصاصی که اپل برای مدیریت قابلیت مذکور ارائه کرده هم استفاده کنید.
نحوه استفاده از Find My iPhone با گوشی و اپلیکیشن اختصاصی آن
برای استفاده از Find My iPhone فقط محدود به مرورگر نیستید و میتوانید از اپلیکیشن اختصاصی آن (برنامه Find My iPhone) هم به منظور ردیابی دستگاه آی او اسی یا مک بوک تان استفاده کنید. بدین منظور باید به شرح زیر عمل نمایید:
- برنامه Find My iPhone را در یک آیفون، آیپد یا آیپاد تاچ دیگر اجرا کنید.
- با مشخصات آیکلود خود لاگین شوید.
- آیفون یا آیپدی که قصد دارید ردیابی شود را از لیست دستگاه های در دسترس انتخاب کنید.
- مشاهده خواهید کرد که موقعیت مکانی دستگاه مورد نظر در نقشه نمایان میشود. با لمس گزینه Actions سه گزینه مختلفی که در بخش قبل آن ها را شرح داده بودیم نمایان میشوند.
عملکرد سه گزینه ای که بعد از لمس گزینه Actions نمایان میشوند مشابه با حالت قبل خواهد بود. این سه گزینه شامل Play Sound (ارائه زنگ هشدار در گوشی)، Lost Mode (نمایش شماره تلفن شما بر روی گوشی و ارائه صدای بیپ) و Erase iPhone (پاک کردن تمام اطلاعات دستگاه) میشود.
توضیحات تکمیلی
نکاتی وجود دارند که برای استفاده از Find My iPhone در آیفون و آیپدهای اپل باید به آن ها توجه داشته باشید. برای اینکه بتوانید یک آیفون گم شده را ردیابی کنید سه شرط اصلی باید برقرار باشند که به شرح زیر هستند:
- آیفون یا آیپد کم شده شما باید روشن باشد: اگر بنا به هر دلیل مثل تمام شدن شارژ باتری گوشی، دستگاه خاموش شود، به هیچ وجه نمیتوانید با استفاده از Find My iPhone آن را ردیابی کنید.
- آیفون یا آیپد گم شده باید به اینترنت متصل باشد: مطمئنا در صورتی که آیفون شما در بیرون از منزل گم شده باشد، تنها راه وجود این شرط استفاده از اینترنت سیم کارت است. یعنی اینترنت سیم کارت آیفون شما باید روشن باشد تا استفاده از Find My iPhone و ردیابی دستگاه امکانپذیر شود.
- سرویس لوکیشن و GPS دستگاه فعال باشد: برای اینکه بتوانید با استفاده از Find My iPhone آیفون یا آیپدتان را ردیابی کنید، حتما باید سرویس موقعیت مکانی یا اصطلاحا لوکیشن دستگاه فعال باشد.
==========
پس عزیزان حتما پس از خرید گوشی هوشمند خویش تمامی گزینه های رمزگذاری و امنیتی آن را فعال نمایید تا خدای ناکرده پس از سرقت هم نگران اطلاعات خویش نباشید هم امیدی باشد تا بتوانید آن را جستجو و بیابید .